teisipäev, 27. november 2018

Teine nädal.


Esmaspäev algas meil šokolaadikompvekkide tegemisega. Alguses oli vaja meil teha valmis täidis. Seejärel näidati nippe kuidas kompvekke huvitamaks teha. Ja siis alustasimegi kompvekkide vormi valamisega. See oli nii magus töö ja me saime täiesti šokolaadiseks. Nii raske oli hoida ennast tagasi et ei hakkaks sõrmi limpsima. Seejärel kutsus õpetaja mind appi uut laari šokolaadi tempereerima ja sulatama. Lõpuks lõpetasime kompvekkide teo. Ühel ilusam kui teisel. Kõik omanäolised ja ise maitsega.





Õhtul polnud meil juba teistkordselt voolu. Õnneks tuli vool tagasi. Siis läksime kinno. Meil on ju kõik samas majas olemas, nii et põhimõtteliselt me ei pea välja üldse minema.Keldrikinos näidati filmi ja toodi meile veel limpsi ka. Mis elul viga!
Teisipäev oli meil määratud ettevalmistuse päev , tulemas on üritus, millele me pidime ette valmistama suupisteid. Hommikul käisin paari poissi üles ajamas, kuna nad olid sisse maganud, pluss on mitmed juba haiged- nohu ja kurguvalu, mõnel ka palavik. Mina sain ülesandeks koorida ja lõikuda õunu et keeta õunatäidis koogile. Mai- Liis hakas tüdrukutega keedutainast tegema. Meie grupist Daniil pidi pressima 20 sidrunist ja neljast apelsinist mahla, et teha sidrunivahtu. Sain juba täidise valmis keedetud ja läksin teisest ruumist kaussi võtma, kui tagasi tulles pidin krambid saama. Gaasipliit oli ümber kukkunud ja moosipada põrandal, õnnelik õnnetus et keegi selle keeva moosiga pihta ei saanud. Saime õpetajaga pliidi tagasi õigesse asendisse. Selgusetuks jäigi kuidas ta lihtsalt ümber kukkus. Neil on nimelt gaasipliit pandud ratastele. Ja rattad ma just enne seda lukustasin ära. Midagist, koristasin ära ja hakkasin uut laari täidist tegema.

Sama aja peale tegid tüdrukud juba kolmandat laari keedutainast, kuna läti tüdrukud ei saanud kõigest inglise keeles aru ja tegid veidi valesti. Aga sellest piisas et tainas ebaõnnestuks. Kummaline päev.
Sidrunivahu tegemine meil õnnestus ja sai ilusti ära ka jagatud pokaalidesse.




Siis alustasime restruktureeritud õunakoogi kokkupanekut. Teisisõnu tegime pokaalide sisse magustoitu. Põhjaks läksid purustatud mandliküpsised, mille eeelnevalt teine grupp valmis küpsetas. Selle peale õunatäidis ehk moos.



Peale lõunasööki hakkasime tegema kohaliku kooli praktikaaruannet. Nimelt meil tuleb teha lisaks praktikaaruandele ka esitlus oma kooli ja enda praktikaloleku kohta.
Kolmapäev oli meil tunnid Bo-ga. Tegime pehmest pärmitainast kukleid rosinatega ja ilma ning stritsleid kaneeli ja vaniljekreemitäidisega ning pähklipuistega.





Neljapäev külastasime Frellsen tehast. See asub Roskildes ja on pereäri, mis toodab maiustusi ja röstib kohvi, peale seda pakendab ja müüb tooteid. Tehases nägime kuidas tehakse martsipaninotsusid ja šokolaadikeelekesi. Samuti saime ise kätt proovida vahukommide valmistamisel.

Peale tehasekülastust tutvusime kohaliku kaubanduskeskusega.
Reedel tegime nelja sorti leiba : ukraina, šoti, linaseemnetega ja pähklitega.
Meie grupp tegi pähklitega. Üllatav oli muidugi tehnoloogia, näiteks nad kasutavad kuiva juuretist.


Paljud on meist juba haiged, eelmine nädal jäid alul leedukad, siis lätlased ja nüüd on järjekord ka meie käes.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar